همه مقالات

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک چیست؟

آیلتس جنرال و آکادمیک
  • آیلتس یکی از معتبرترین آزمون‌های استاندارد زبان انگلیسی است که هرساله  سه میلیون نفر متقاضی دارد. آزمون آیلتس Listening، Reading، Writing و Speaking را ارزیابی می‌کند. فرقی نمی‌کند برای دانشگاه درخواست می‌دهید، برای ویزا یا یک کمپانی؛ آیلتس تست‌های تخصصی را مطابق با نیازهای شما ارائه می‌دهد.

    آیلتس به دو نوع آیلتس جنرال یا عمومی و آکادمیک یا دانشگاهی تقسیم می‌شود. البته نوع دیگری از آیلتس به نام life skill نیز وجود دارد. در این مقاله انتشارات رهنما شباهت‌ها و تفاوت‌های آیلتس جنرال و آکادمیک را با هم بررسی میکند و مشخص میکند برای هر هدفی کدام نوع از آزمون آیلتس مناسب است.

    آیلتس آکادمیک چیست؟

    اگر قصد تحصیل در کشوری را دارید که در آن زبان انگلیسی صحبت می‌شود، به‌احتمال زیاد آزمون آیلتس آکادمیک انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. آیلتس آکادمیک مشخص می‌کند  که آیا شما آماده شروع تحصیل به زبان انگلیسی هستید یا خیر. در آن از واژگانی استفاده می‌شود که بیشتر در محیط آکادمیک به گوشتان خورده است و از شما رایتینگ آکادمیک می‌خواهد.

    موارد استفاده

    • تحصیلات دانشگاهی
    • کار در سازمان‌های حرفه‌ای

    برای تقویت مهارت های خود در زمینه آیتلس آکادمیک نیاز به خرید کتاب های آزمون آیتلس را دارید

    آیلتس جنرال چیست؟

    اگر شما تمایل دارید به کشورهای انگلیسی‌زبان (استرالیا، کانادا، نیوزلند، انگلستان)  مهاجرت کنید و یا به تحصیل در مقاطع پایین‌تر در این کشورها بپردازید، آیلتس جنرال مناسب شماست. این آزمون مهارت‌های روزمره زبان انگلیسی را که در موقعیت‌های اجتماعی و محیط‌های کاری به آن نیاز خواهید داشت، ارزیابی می‌کند.

    موارد استفاده:

    • تحصیلات کمتر از دانشگاه
    • ویزای خانوادگی و تجاری
    • شغل‌های عمومی و غیرتخصصی

    آیلتس life skills

    آیلتس life skills یک آزمون زبان انگلیسی امن (SELT) مورد تأیید دولت بریتانیا است که فقط مهارت‌های صحبت‌کردن و شنیدن انگلیسی شما را ارزیابی می‌کند. اگر برای انواع زیر ویزای انگلستان درخواست می‌کنید، این آزمونی است که باید انجام دهید:

    • ویزای خانوادگی
    • تمدید ویزای خانواده یا همسر
    • ویزای Leave to Remain

    شباهت‌های آیلتس جنرال و آکادمیک

    هر دو آزمون جنرال و آکادمیک چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی یعنی خواندن، نوشتن، گوش کردن و صحبت کردن را می‌سنجند. بخش لیسنینگ (مهارت شنیداری) و اسپیکنیگ (مهارت صحبت کردن) در هر دو آزمون ساختار یکسانی دارد.

    شما میتوانید با خرید کتاب های لیسنینگ آیتلس و خرید کتاب های اسپیکینگ آیلتس در جهت تقویت این مهارت ها گام بلند بردارید

    تفاوت بخش لیسنینگ آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک

    ساختار، تعداد سؤالات و زمان آزمون لیسنینگ در هر دو بخش جنرال و آکادمیک مشابه است. آنچه در این دو آزمون متفاوت است محتوای آنهاست. در آزمون آکادمیک شما به محتوایی گوش می‌دهید که بیشتر آکادمیک است و در آیلتس جنرال به محتوایی گوش می‌دهید درباره موقعیت‌های عمومی و زندگی روزمره است. البته در آیلتس جنرال نیز محتوای آکادمیک وجود دارد و فقط فرق خیلی کمی با آکادمیک دارد.

    زمان آزمون: حدوداً 40 دقیقه به علاوه 10 دقیقه زمان برای انتقال پاسخ به برگه پاسخ‌ها

    تعداد بخش‌ها: 4 بخش شامل دو بخش آکادمیک و دو بخش روزمره و عمومی

    تعداد سؤالات: 40 سوال و هر سوال درست یک نمره

    تفاوت بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک

    آزمون اسپیکینگ یک مصاحبه حضوری بین آزمون‌دهنده و آزمون‌گیرنده است که فایل صوتی صحبت‌ها ضبط خواهد شد. شما در آزمون اسپیکنیگ آیلتس در سه مرحله ارزیابی می‌شوید. در قسمت اول از شما در مورد خودتان و موضوعات آشنا، مانند خانه و خانواده، مطالعات یا علایق سؤال می‌شود.

    در قسمت دوم کارتی به شما نشان داده می‌شود و از شما می‌خواهند در مورد یک موضوع خاص صحبت کنید. پس از یک دقیقه برای آماده شدن، باید حداکثر دو دقیقه صحبت کنید و سپس به سؤالات کلی در مورد موضوع پاسخ دهید. در قسمت سوم سؤالات بیشتری در مورد موضوع با جزئیات بیشتر پرسیده خواهد شد.

    زمان تقریبی آزمون: 11 تا 14 دقیقه

    تعداد بخش‌ها: سه بخش

    تفاوت رایتینگ آیلتس جنرال و آکادمیک

    در هر دو نوع آزمون شما باید دو تسک متفاوت را انجام دهید و دو مقاله بنویسید. در تسک اول رایتینگ آیلتس آکادمیک به شما یک محتوای تصویری مانند جدول، نمودار یا چارت را به شما می‌دهند و شما باید حداقل 150 کلمه در 20 دقیقه درباره آن محتوا بنویسید. اما در تسک اول رایتینگ آیلتس جنرال از شما خواسته می‌شود که بر اساس یک موقعیت خاص نامه ای بنویسید. نامه می‌تواند رسمی یا غیر رسمی باشد و در مورد یک درخواست، توضیح یا دیدگاهی باشد که از موضعی حمایت می‌کند.

    تسک دوم؛ اما در هر دو آزمون جنرال و آکادمیک مشابه است. در تسک دوم دیدگاه، استدلال یا مشکلی به شما داده می‌شود و باید در مورد آن بحث کنید و مقاله‌ای منسجم مبتنی بر مثال و شواهد بنویسید. شما باید حداقل 250 کلمه را در حدود 40 دقیقه بنویسید.

    تعداد تسک‌ها: 2 تسک

    زمان آزمون: یک ساعت

    تفاوت ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک

    ساختار، تعداد بخش‌ها، تعداد سؤالات و زمان آزمون ریدینگ در هر دو نوع آیلتس یکسان است. شما باید با خواندن سه مقاله که در مجموعه بین 2150 تا 2750 کلمه دارند، به 40 سؤال در 40 دقیقه پاسخ دهید. تفاوتی که در ریدینگ جنرال و آکادمیک وجود دارد در محتوای آن است.

    در ریدینگ آیلتس آکادمیک شما متن‌هایی را می‌خوانید که از کتاب‌ها، مقالات، روزنامه و مجلات برداشته شده است. اما در ریدینگ آیلتس جنرال شما با متن‌هایی روبه‌رو می‌شوید که از بروشورها و تبلیغات برداشته شده است و در زندگی روزمره با آن‌ها برخورد داشته‌اید. واضح است که ریدینگ آیلتس جنرال ساده‌تر و قابل‌فهم‌تر از ریدینگ آکادمیک است.

    تعداد متن‌ها: سه متن

    تعداد واژگان: ‌بین 1250 تا 1750 کلمه

    تعداد سؤالات: 40 سوال

    زمان آزمون: 40 دقیقه

    کدام آزمون برای کدام هدف مناسب است؟

    اگر هدف شما تحصیل در مقاطع تحصیلی بالا مانند ارشد و دکترا و بقه صورت کلی شرکت در دانشگاه‌های معتبر است، حتماً به سراغ آیلتس آکادمیک بروید. حتی اگر می‌خواهید در کمپانی‌های بسیار حرفه‌ای و معتبر کار کنید بهتر است نوع آکادمیک آیلتس را آزمون دهید. اما اگر می‌خواهید در مقاطع تحصیلی مانند دبیرستان آیلتس بگیرید یا برای ویزاهای غیر تحصیلی اقدام کنید آیلتس جنرال برای شما مناسب‌تر است.

    در جدول زیر می‌توانید مشاهده کنید کدام نوع آیلتس برای چه هدفی لازم است.

    آیلتس آکادمیک آیلتس جنرال
    تحصیل  در مقطع لیسانس تحصیل در مقاطع پایین‌تر از دانشگاه
    تحصیل در مقطع ارشد اقامت دائم
    تحصیل در مقطع دکتر انواع دیگر ویزاها (ویزای خانوادگی و غیره)
    کار در سازمان‌های حرفه‌ای و معروف اهداف کاری

    تفاوت در نمره‌دهی آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک

    BAND SCORE LISTENING RAW SCORE (ACADEMIC & GT) READING RAW SCORE (ACADEMIC) READING RAW SCORE (GENERAL TRAINING)
    9.5 39-40 39-40 40
    8.5 37-38 37-38 39
    8.0 35-36 35-36 38
    7.5 33-34 33-34 36-37
    7.0 30-32 30-32 34-35
    6.5 27-29 27-29 32-33
    6.0 23-26 23-26 30-31
    5.5 20-22 20-22 27-29
    5.0 16-19 16-19 23-26
    4.5 13-15 13-15 19-22
    4.0 10-12 10-12 15-18
    3.5 7-9 7-9 12-14
    3.0 4-6 4-6 8-11
    2.5 3 3 5-7

    آیلتس جنرال سخت‌تر است یا آیلتس آکادمیک؟

    پاسخ به این سؤال کمی سخت است. همان‌طور که خواندید ساختار، تعداد سؤالات و زمان آزمون برای هر دو مدل تقریباً مشابه و یکسان است. اما اگر بخواهیم محتوای آیلتس جنرال و آکادمیک را مقایسه کنیم باید بگوییم که قطعاً محتوای آیلتس آکادمیک کمی سخت‌تر است و نیاز به دانش زبانی بیشتری دارد. پر واضح است متنی که از کتاب‌ها و مقالات برداشته می‌شود حاوی کلمات پیشرفته‌تر و گرامر پیچیده‌تری است نسبت به متنی که از بروشورها و تبلیغات برداشته می‌شود. زیرا ذات بروشورها و تبلیغات این است که ساده و قابل فهم باشند.

    همچنین نوشتن تحلیلی درباره نمودار، جدول و یا چارت که منسجم و در عین حال کلمات و گرامر آن درست و به‌جا باشد نسبت به نوشتن درباره موضوعی عمومی و نظر شخصی سخت‌تر است. البته تسک رایتینگ آیلتس جنرال نیز باید منسجم باشد و از ساختار درستی پیروی کنید.

    سخن آخر

    در آخر باید به شما بگوییم که هر دو آزمون جنرال و آکادمیک معتبر هستند و بنا به هدف شما و موسسه‌ای که برای آن می‌خواهید آیلتس دهید، کاربرد آنها متفاوت می‌شود. برای هر دو آزمون باید دانش زبانی خوبی داشته باشید و برای آزمون آکادمیک دانش زبانی بیشتر و پیشرفته‌تر. اما این‌گونه نیست که با سطح پایین در زبان انگلیسی بتوانید نمره مناسبی را در آیلتس جنرال دریافت کنید؛ بنابراین باید برای هر دو آزمون به‌صورت مناسب و کافی درس بخوانید. اگر به منابع تمرین برای آیلتس احتیاج داشتید می‌توانید با 40 درصد تخفیف از سایت رهنما تهیه کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید