یادگیری زبان انگلیسی از مهمترین مهارتهایی است که نیاز به تکرار و دقت بالایی دارد. در واقع بهترین سن برای یادگیری زبان از سنین خردسالی است و کودکان 3 یا 4 سال، ذهن فعال و پویایی برای یادگیری زبان دارند. چراکه در این سن، زبان مادری بهطور طبیعی درحال شکلگیری در ذهن کودکان است؛ پس ذهنشان آماده دریافت هرگونه اطلاعات برای یادگیری زبانهای دیگر هم هست.
بهترین سن برای آموزش زبان کودکان زیر سن 6 سال است. یادگیری زبان دوم در سنین کودکی اعتماد به نفس کودکان را افزایش میدهد. همچنین ذهن کودک بعداز یادگیری زبان دوم، مهارت بیشتری برای یادگیری زبانهای دیگر دارد. این مهارت بعدها به یادگیری بهتر دروس مدرسه نیز کمک میکند. همچنین در آینده و حرفهکاریاش مسلط بودن به چندین زبان، نقش مهمی دارد. در این بخش از مقاله انتشارات رهنما قصد بررسی کامل جزئیات این سن کودکان را داریم.
آموزشپذیری کودکان زیر 7 سال
کودکان در سنین پایین، ذهن آموزشپذیرتری داشته و برای یادگیری زبان جدید، هیجان و انگیزه بالایی دارند. در واقع توانایی یادگیری بهطور ذاتی در سنین پایین شکل میگیرد؛ در نتیجه ذهن خلاق و منعطف آنها به یادگیری زبان کمک میکند. به گفته محققان سه سال اول زندگی، یک دوره حیاتی برای کودکان است.
اگر برنامه هدفمند برای آینده فرزندتان دارید؛ پس از سن پایین به آموزش چندین مهارت به کودکان بپردازید. یکی از این مهارتها، یادگیری زبان انگلیسی است که بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکان زیر 7 سال میباشد؛ البته ناگفته نماند آموزش زبان انگلیسی به کودکان باید توسط معلم و مربی متخصص و با تجربه با استفاده از کتاب های آموزش زبان انگلیسی کودکان انجام شود تا انگیزه و هیجان کودک برای یادگیری از بین نرود.
آموزش زبان به کودکان با شعر و برنامه کودک میتواند به روند یادگیری بهتر، کمک کند. بهطور مثال بهتر است برای یادگیری الفبا، از کارتون آموزش زبان و شعرهای کودکانه استفاده شود. بعد از یادگیری الفبا زبان انگلیسی، کودکان را با کتب آموزشی و نوشتاری آشنا کنید. این روند آموزشی به جذب کودکان برای یادگیری زبان، کمک میکند.
نحوه آموزش زبان انگلیی به کودکان زیر 7 سال
والدین میتوانند در منزل به کودکان زبان انگلیسی آموزش دهند؛ ولی این شیوه آموزش کمی سخت و زمانبر است. همچنین والدین باید زمان بیشتری برای یادگیری کودکان صرف کنند. این شیوه آموزش میتواند با درستکردن فلش کارتها شروع شود. همچنین کودکان باید تلفظ درستی از کلمات را یاد بگیرند. برای یادگیری بهتر کلمات، میتوانید از کارتون و بازیهای آموزش زبان انگلیسی استفاده کنید. دقت کنید که فضا و نحوه یادگیری باید برای کودکان سرگرمکننده باشد تا جذب یادگیری زبان شوند.
شیوه دوم آموزش توسط موسسه و مربی با تجربه است. مربیهای زبان به دلیل تخصص در زمینه آموزش به یادگیری بهتر، کودکان کمک میکنند. همچنین والدین بهدلیل مشغله کاری، کلاس زبان را ترجیح میدهند. در کلاسهای زبان، آموزش الفبای انگلیسی با شعر و همخوانی کودکان انجام میشود. فعالیت گروهی و جایزه هرچند کوچک به تشویق کودکان به یادگیری زبان انگلیسی کمک میکند.
بهترین سن آموزش زبان انگلیسی برای کودکان از چه زمانی است؟
همانطور که گفتیم دوره اول زندگی نقش مهمی در یادگیری مهارتها مختلف دارد. یادگیری زبان انگلیسی در سنین 3 یا 4 سال باید در قالب شعر، انیمیشن و جایزه انجام شود تا کودکان را جذب کند. در سنین بالاتر آموزش زبان کمی تخصصیتر است. مثلا در سنین 7 سال، کودکان باید با نحوه انجام تکالیف و نوشتن آشنا شوند. یادگیری زبان در این سن به کودکان اعتماد بهنفس بالاتری میدهد. در سنین 9 تا 10 سال، بچهها با شیوه آموزشی آشنا هستند و یادگیری زبان انگلیسی از طریق کتب انگلیسی و نوشتاری برایشان آسان است. در این سن میتوانند دایره لغات خود را افزایش دهند و روی مهارت ریدینگ تمرکز کنند.
یادگیری زبان برای نوجوانان 11 تا 12 سال تخصصیتر است؛ چراکه باید مهارتهای ریدینگ و لیسنینگ خود را تقویت کنند. نحوه آموزش برای سنین 11 تا 12 سال با فیلمهای آموزشی و آهنگ است. در کلاسهای آموزش زبان در این بازه سنی، نیازمند فعالیت گروهی و همفکری است تا مهارت اسپیکینگ را تقویت کنند. بهتر است فرزندانتان را قبل سن 18 سالگی به یادگیری زبان تشویق کنید. ممکن است در سن بالاتر یادگیری زبان در سطح زبان مادری سخت باشد.
تحقیقات انجام شده برای یادگیری زبان
کودکان از 6 ماهگی با فرآیند یادگیری زبان آشنا میشوند. با اینحال توانایی درست اداکردن کلمات را ندارند؛ اما بهخوبی در ذهنشان شکل میگیرد. با توجه به تحقیقات، سن مناسب برای یادگیری زبان، قبل از 10 سالگی است. توانایی ذهنی در این بازه سنی بسیار پویا و فعالتر بوده و نتیجه مطلوبی برای یادگیری زبان، را برای کودکان به ارمغان میآورد؛ علاوه بر این یادگیری زبان دوم، باعث میشود کودکانتان از هوش اجتماعی بالاتری برخوردار شوند. در واقع روابط اجتماعی بهتری با دیگران دارند. همچنین به بهبود سطح دانش کودکان در سایر دروس مدرسه کمک میکند.