literary theory the basics 3th edition

کتاب literary theory the basics یا به فارسی مبانی نظریه‌ی ادبی، کتابی  دانشگاهی با موضوع نظریه‌ی ادبی است. این کتاب می‌تواند نقطه‌ی آغاز کشف دنیای نظریه‌های ادبی باشد.

کتاب literary theory the basics، که  در سال 2014 توسط انتشارات ROUTLEDGE به چاپ رسیده است، می‌تواند به عنوان درسنامه در دانشگاه و در رشته‌ی ادبیات انگلیسی تدریس شود. این کتاب مقدمه‌ای کلی برای آشنایی با نظریه‌های ادبی است.

از مکتب «نقد نو» که در سال‌های 1930 به اوج خود رسید تا  رویکردهای قرن 21، مانند نقدد بوم‌گرا و نقد پساانسان‌گرا،هرآن‌چه باید درباره‌ی انواع نقد ادبی بدانیم در کتاب literary theory the basics گرداوری شده است.

شناسه محصول: 512373

takhfif_code_15

جشنواره خرید محصولات اپل

برای دریافت تخفیف 20 درصدی عجله کنید!

680/000 

Title text example
0 نفر در حال مشاهده این محصول هستند!

کتاب literary theory the basics 3th edition

کتاب literary theory the basics 3th edition یا به فارسی مبانی نظریه‌ی ادبی، کتابی  دانشگاهی با موضوع نظریه‌ی ادبی است. این کتاب می‌تواند نقطه‌ی آغاز کشف دنیای نظریه‌های ادبی باشد.

کتاب literary theory the basics 3th edition ، که  در سال 2014 توسط انتشارات ROUTLEDGE به چاپ رسیده است، می‌تواند به عنوان درسنامه در دانشگاه و در رشته‌ی ادبیات انگلیسی تدریس شود. این کتاب مقدمه‌ای کلی برای آشنایی با نظریه‌های ادبی است.

از مکتب «نقد نو» که در سال‌های 1930 به اوج خود رسید تا  رویکردهای قرن 21، مانند نقدد بوم‌گرا و نقد پساانسان‌گرا،هرآن‌چه باید درباره‌ی انواع نقد ادبی بدانیم در کتاب literary theory the basics 3th edition گرداوری شده است.

کتاب literary theory the basics 3th edition می‌کوشد ابهامات جهان نظری ادبیات را برا دانشجویان روشن کند و به سوالات احتمالی آنان، مخصوصا هنگام انجام پروژه‌های دانشجویی، نگارش مقالات یا پایان‌نامه،  پاسخ بگوید.  سوالاتی نظیر:

چرا نظریه‌ی ادبی مهم است؟

چرا باید رویکردهای نظری گذشته را بشناسیم؟

آیا تحلیل و  تفسیر آثار ادبی بدون دانش نظری ممکن است؟

آیا برای تحلیل یک اثر قدیمی می‌توان از نظریات امروز بهره گرفت؟

چرا موضوعات روز مانند مسائل تبعیض جنسیت و نژادی در نقد ادبی مطرح می‌شود؟

آیا برای تحلیل یک اثر ادبی می‌توان از چند رویکرد مختلف نقد استفاده کرد؟

چگونه  رویکردی مناسب برای تحلیل یک اثر انتخاب کنیم؟

 

ویژگی‌های کتاب literary theory the basics

همان‌طور که اشاره شد، مخاطبان کتاب literary theory the basics 3th edition ، دانشجویان رشته‌های مختلف ادبیات است. همچنین تمامی علاقمندان به ادبیات، نقد، تحلیل و تفسیر آثار ادبی می‌توانند از این کتاب به عنوان نقطه‌ی شروع استفاده کنند.

یکی از ویژگی‌های کلیدی کتاب literary theory the basics 3th edition ، به روز بودن مطالب آن است؛ به این معنا که مخاطب نه تنها با سیر تاریخی نظریه‌ی ادبی آشنا می‌شود، بلکه جریان نمقد ادبی امروز جهان را نیز درخواهدیافت.  جریان‌هایی مانند جریان پساانسان‌گرایی و مطالعات جانوران.

 

درباره‌ی نقد ادبی

نقد ادبی، دانش مطالعه، بحث، ارزش‌گذاری و تفسیر آثار ادبی است. نقد ادبی می‌تواند به‌صورت گفتمان نظری و بر پایه‌ی یک نظریه‌ی مشخص به بررسی آثار ادبی بپردازد و یا به‌صورت یادداشتی برای معرفی و یا گزارشی از یک اثر ادبی و باهدف قضاوت متن نوشته شده باشد.

توجه به آثار ادبی به‌عنوان موضوع مطالعه، از دستاوردهای رنسانس است. ایده‌ای که پیش از آن در دوران باستان مطرح شده بود.

مطالعات ادبیات در زمان رنسانس شامل انواع بسیاری می‌شد، مانند: مطالعات فیلولوژیک (مطالعه‌ی لغات)، مطالعات مربوط به بلاغت، اخلاق، تاریخ و… آنچه امروزه به‌عنوان نقد ادبی می‌شناسیم، آرام‌آرام از خلال این رویکردها و ترکیبشان با آنچه نویسندگان، به‌خصوص در دوره‌ی رنسانس، به‌عنوان یادداشتی بر اثر خود می‌نوشتند به وجود آمد.

اولین آثاری که می‌توان نام نظریه‌ی ادبی بر آن‌ها نهاد مربوط به یونان باستان می‌شوند: افلاطون در رساله‌های خود درباره‌ی شعر و آثار هنری و ارزیابی آن‌ها صحبت می‌کند اما در باب هنر و زیبایی، ساختار منظمی پدید نیاورده است و آرای او در این باره در رساله‌های مختلف او پراکنده است. افلاطون تقلید از طبیعت را مهم‌ترین عنصر یک اثر هنری می‌داند.

ارسطو در کتاب خود، فن شعر (بوطیقا)، که از مهم‌ترین میراث فلسفی یونان باستان و اولین رساله‌ی فلسفی تاریخ با تمرکز بر سخن‌شناسی و نظریه‌ی ادبی است، مفهومی را بررسی می‌کند که از آن تحت عنوان «شعر» یاد می‌کند.

ارسطو در کتاب فن شعر، ابتدا به تعریف شعر می‌پردازد. بخش‌های بعدی رساله شامل تعریف تراژدی و مشخصات آن، تعریف حماسه و معرفی کمدی است. بخش‌هایی از رساله که به کمدی می‌پردازند مفقود شده‌اند.

ارسطو با سخت‌گیری فیلسوفانه، جزئیاتی را به‌عنوان عناصر تشکیل‌دهنده‌ی شعر مطرح می‌کند، جزئیاتی مربوط به فرم، ساختار و محتوا که مانند خط‌کش، ارزش ادبی اشعار را مشخص می‌کنند. رساله‌ی ارسطو مدت‌ها در دنیای غرب ناشناخته ماند تا این که به وسیله‌ی ابن رشد از یونانی به عربی ترجمه شد.

بعد از آن و در دوران کلاسیک، فن شعر مانند کتاب قانون بر روی تمام آفرینش‌های هنری و ادبی اروپا حاکم شد.

نقد ادبی، به شکل امروزی خود -که در واقع  تلاشی است برای درک و دریافت  آثار ادبی و یا بازخوانی آنها جهت بررسی فرایند تولید اثر با رویکردهای متفاوت- از اوایل قرن بیستم میلادی شکل گرفت.

امروزه نظریه‌های ادبی، قانون مسلم حاکم بر آفرینش ادبی نیستند، بلکه راهی برای درک عمیق‌تر و فهم بیشتر متون هستند؛ برای مثال نقد با رویکرد روانکاوی، تلاش می‌کند ریشه‌های روانی مسبب تولید اثر را کشف کرده و با عینک یک روانکاو، موشکافانه به تحلیل اثر بپردازد.

 

درباره‌ی نویسنده‌ی کتاب literary theory the basics 3th edition

دکتر هانس برتنس، نویسنده‌ی کتاب literary theory the basics 3th edition ، استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه  Utrecht University هلند است.

 

کتاب‌های مرتبط با کتاب literary theory the basics 3th edition :

کتاب Poetry The Basic 3rd Edition 

Literary Theory: The Basics

Contemporary Literature: the Basics

 

 

 

 

 

وزن 0.3060 گرم
موضوع

literature, دانشگاهی

رده سنی

بزرگسالان بالای 18 سال

سطح

Academic

CEFR

C1-C2

ناشر اصلی

Routledge

نویسنده

Hans Bertens

ویرایش

سوم

سال انتشار

2014

شابک/ISBN

978-0415538077

قطع

رقعی

جنس کاغذ

تحریر

نوع جلد

شومیز (نرم)

تعداد صفحات

269

رنگ

تک رنگ (سیاه و سفید)

CD/DVD

ندارد

0 نقد و بررسی
0
0
0
0
0

نقد و بررسی‌ها

پاکسازی فیلتر

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.