قدم زدن در دوزخ، برزخ و بهشت با دانته
توضیحات کتاب The Divine Comedy یا کمدی الهی
کتاب The Divine Comedy یا کمدی الهی شاهکار بینظیر دانته آلگیری-شاعر و نویسندهی ایتالیایی- میباشد. دانته این کتاب را از سال ۱۳۰۸ میلادی آغاز کرد و نشر آن تا سال ۱۳۲۱(تا زمان مرگ او) به طول انجامید. کمدی الهی به سهگانهی دانته نیز معروف است زیرا از سه بخش دوزخ، برزخ و بهشت تشکیل شده است. در هر یک از مراحل، دانته همراه با راهنمای خود ویرژیل به پیش میرود و با شخصیتهای گوناگونی آشنا میشود. شخصیتهایی در انتها چشمدل او را باز میکنند و به سوی دیدار پرودگار هدایتش میکنند.
این شاهکار تخیلی به بررسی زندگی پس از مرگ پرداخته و از آنجایی شروع میشود که دانته سفر خود را به زندگی پس از مرگ آغاز میکند. سفر دانته به ۳ دنیای پس از مرگ یعنی دوزخ، برزخ و بهشت است. در دوزخ و برزخ ویرژیل-شاعر رومیای که پیش از دانته میزیسته- او را از این دو دنیا نجات و به سمت بهشت هدایت میکند و در بهشت، با توجه به ظرافت شاعرانه دانته، بئاتریس -نمادی از عشق حقیقی- هدایتگر او میباشد.
“عشق نیرویی وحشی است. اگر بکوشیم مهارش کنیم، نابودمان میکند. اگر بخواهیم اسیرش کنیم، ما را به بردگی میکشاند. اگر سعی کنیم آن را بفهمیم ، در سرگشتگی و حیرانی بر جایمان میگذارد. این نیرو در جهان است تا به ما شادی ببخشد، تا ما را به خدا و به همدیگر نزدیکتر کند. و اما باز اینطور که امروز عشق میورزیم برای هر دقیقه آرامش باید یکساعت اضطراب بکشیم.”
در همان شروع داستان، خوانندگان متوجه نمادین بودن این کتاب میشوند. دانته در این سفر نماد انسان است. او با وجود تمام ناآگاهیها و محدودیتهایش هرچه را که در سفر میبیند، تعریف میکند. در این مسیر دانته با شخصیتهای بزرگ تاریخی مانند ابن سینا، اقلیدوس، اسکندر مقدونی و هومر برخورد میکند.
“و تنها زندگان توانایی این را دارند که خود را از آتش جهنم رهایی دهند”
ارزش کار دانته در کمدی الهی گذشته از نثر و ادبیات این اثر، محتوای آن است. محتوایی که حکایت از متفاوت بودن نگاه نویسنده دارد. همین ارزش کار و تفاوت آن با دیگر آثار، سبب شده که تاکنون نقاشان، فیلمنامهنویسان، شاعران، مجسمهسازان مشهوری همچون بوچلی، دلاکروا، شفر و… از زمرهی کسانی قرار گیرند که با موضوع کمدی الهی آثار جاودانی خلق کردهاند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.