توضیحات کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم
کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم، ترجمهی کتاب English Phonetics and Phonology: A Practical Course نوشتهی “پیتر روچ” بوده و توسط انتشارات رهنما منتشر شده است.
کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم ، یک دورهی درسی کامل برای دانشجویان انگلیسی زبان و غیر انگلیسی زبان بوده و خلاء بین کتابهای سادهی تلفظ زبان انگلیسی و متون فنی آواشناسی را پر میکند و در ایران، در مقطع کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی تدریس میشود.
کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم بارها توسط نویسنده مورد تصحیح علمی قرار گرفته تا اطلاعات کامل و بهروزی در اختیار مخاطبان قرار دهد. “پیتر روچ” -نویسندهی کتاب- بیش از سی سال به تدریس آواشناسی و تلفظ زبان انگلیسی پرداخته و در حال حاضر نیز پروفسور آواشناسی و رییس دانشکدهی زبانشناسی و مطالعات زبانهای کاربردی در دانشگاه ریدینگ است.
کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم در مقطع کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی نیز یکی از منابع پیشنهادی میباشد. همچنین دانشجویان رشتههای زبان شناسی، مطالعات ترجمه و علاقهمندان به مباحثی از این دست میتوانند از این کتاب استفاده نمایند.
ساختار کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم
به دلیل پیوستگی مطالب کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم نمیتوان فصول را به صورت جداگانه مطالعه کرد.
تمرینات کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم ، مرتبط با مطالب فصول بوده و در انتهای هر فصل قرار دارد. از جمله مطالبی که محتوای کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم را تشکیل میدهند میتوان به این موارد اشاره کرد:
- تولید اصوات و گفتار
- واکههای کشیده، دوآوایی و سه آواییها
- هجا
- واج و نمادها
- هجاهای قوی و ضعیف
- تکیه در کلمات ساده
- مشکلات مربوط به تجزیه و تحلیل واجی
- ویژگیهای گفتار پیوسته
- آهنگ گفتار )1 ، 2 و 3)
- کارکردهای گفتار (1 و 2)
- گونههای تلفظی زبان انگلیسی
در صورت لزوم میتوانید به وبسایت www.Cambridge.orgelt/peterroach رجوع کرده و اطلاعات بیشتری در این زمینه بهدست آورید. لازم به ذکر است که برای استفاده از کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی ویراست چهارم ، ملزم به استفاده از سایت نخواهید بود.
از ویژگیهای وبسایت نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمرینات اضافی
- لینک سایتهای مرتبط
- اختصاص بخشی به اشتراک سوالات در رابطه با آواشناسی و واج شناسی
- گفتوگوهای ضبط شده توسط پیتر روچ
- مطالب مرتبط با محتوای کتاب
- دارای واژهنامهای شامل توضیحات مختصر از اصطلاحات و مفاهیم موجود در آواشناسی و واجشناسی
ویژگیهای ویراست چهارم کتاب آواشناسی و واج شناسی زبان انگلیسی
نویسنده در ویراست چهارم، پیشرفتهای اخیر در واج شناسی را مد نظر قرار داده است.
در این ویراست از به کارگیری عبارت “تلفظ قابل قبول (RP)” خودداری نموده و به جای آن “تلفظ بی بی سی” را آورده است. نویسنده در این ویراست سعی کرده تا نحوهی برخورد با تکیهی کلمه را بهبود بخشد و عقاید و ایدههای جدیدی را دربارهی تجزیه و تحلیل آهنگ کلام منظور نماید.
زبان شناسی علمی برای مطالعهی ریشه و بنیان زبانها بوده و اصولا به پرسشهای بنیادین پاسخ میدهد. از موارد مورد بررسی در این علم میتوان به نحوه و دلیل شکلگیری زبان، چگونگی آموختن زبان به کودکان، تکامل زبان بشر و برقراری ارتباط با زبان اشاره کرد.
تاریخچهی زبانشناسی
با اینکه مطالعات تخصصی دربارهی زبان به چندین قرن پیش از میلاد برمیگردد اما مفهوم جدید زبانشناسی، علمی نوپا با قدمت صد ساله میباشد.
اولین بار، پانینی، زبانشناس هندی در سدهی پنجم پیش از میلاد دستور زبان پیشرفته و کاملی برای زبان سانسکریت به تحریر درآورد. اما مفهوم مدرن و امروزهی زبانشناسی با انتشار کتاب “دورهی زبانشناسی عمومی” توسط فردینان دو سوسور آغاز شد. سوسور در این کتاب بین مطالعات همزمانی و درزمانی تمایز قائل شد و بر نظام زبان تاکید داشت.
این علم نوپا همواره در حال تکمیل شدن بوده و انقلابهای علمی زیادی به خود دیده است؛ در اولین انقلاب و نقطهی عطف زبانشناسی، ویلیام جونز متون سانسکریت را با فارسی باستان و لاتین مقایسه کرد و دریافت که تمام زبانها از منشا واحدی با ریشهی هندی-اروپایی شکل گرفتهاند.
چیستی و معنای زبانشناسی
شخصی که به بررسیهای زبانشناختی اشتغال داشته باشد، زبانشناس نامیده میشود. برخلاف تصور عموم، الزامی بر فراگیری و تسلط بر چند زبان توسط زبانشناس نیست و تنها لازم است که پدیدههای زبانشناسی را باز شکافی و بررسی کند.
زبانشناسی علمی گسترده بوده و زبان را از مناظر و جهات مختلفی بررسی میکند؛ از این رو شاخهها و زیرمجموعههای بسیاری دارد. اگر حوزهها و حوزههای بین رشتهی این علم را در نظر بگیریم، این رشته به موارد زیر تقسیم میشود:
صرف، نحو، آواشناسی، واجشناسی، معناشناسی، کاربرد شناسی، تحلیل گفتمان، زبانشناسی تاریخی تطبیقی، ردهشناسی زبان، جامعه شناسی زبان، روانشناسی زبان، عصب شناسی زبان، زبانشناسی قضایی، زبانشناسی بالینی، زبانشناسی تحلیلی، زبانشناسی آموزشی و زبانشناسی تطبیقی.
از آنجایی که این علم پدیدهای پیچیده و انسانی است، در نظر گرفتن تمام جوانب مرتبط با آن به نوعی الزامی محسوب میشود. از این رو، نیاز به مطالعهی ابعاد کاربرد شناختی، مردم شناختی، روانشناختی، نشانه شناسیک، اجتماعی، ادبی، هنری و فلسفی نیز ضروری مینماید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.